Natuurexcursie

Comfortabele natuurexcursie in Het Nieuwe Land

Dit arrangement laat u op comfortabele wijze kennis maken met de prachtige natuur van Het Nieuwe Land en de (h)eerlijke streekproducten die er vandaan komen. Het unieke natuurarrangement neemt circa 4 uur tijd in beslag en is in samenwerking met Staatsbosbeheer tot stand gekomen. Komt u niet per touringcar, dan kunnen wij deze tegen bijbetaling voor u regelen.

Ontvangst met huisgemaakt gebak en leuke streekwinkel

Wij ontvangen u graag met koffie of thee en huisgemaakt appelgebak of ander lekkers naar keuze. Wij werken met eerlijke en verse streekproducten; uit alles komt het streven naar duurzaamheid en diervriendelijkheid naar voren. U krijgt de mogelijkheid om rustig rond te kijken in de boerderijwinkel, waar u verschillende souvenirs en leuke geschenken vindt.

Natuurexcursie door Staatsbosbeheer

Na het ontvangst stapt de boswachter aan boord van uw touringcar om u mee te nemen naar het Kuinderbos. In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, vlinders, roofvogels en roofdieren als de boommarter. De boswachter vertelt het boeiende verhaal over de geschiedenis van het gebied, de cultuur, de bijzonderheden en de bewoners van het bos. Ook gaat er een natuurkoffer, vol geheime schatten, mee om te voelen en van dichtbij te zien. Tot slot heeft men vanaf de bustribune een schitterend uitzicht over het grootste ven (een plas) van het Kuinderbos. Zo kunt u dit uniek stuk natuur op allerlei manieren beleven.

Lunch

Het uitgebreide lunchbuffet staat geheel in het teken van eerlijke streekproducten die vervaardigd zijn van grondstoffen waarbij het dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Soep vooraf en een hartige snack horen bij het lunchbuffet.

Samengevat

  • Ontvangst met 2x koffie/thee en huisgemaakt appelgebak
  • Boswachter van Staatsbosbeheer als gids aan boord van uw touringcar
  • Uitgebreid lunchbuffet, inclusief soep vooraf en een hartige snack
  • Bezoek aan Renne Streekproducten